“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             

Sesuatu untuk Diluah.

Bila sesuatu untuk diluah, rasanya kalau ada yang xfaham, biarlah.
Sebab ini kan nak luah sahaja.
Allah memang dah tahu lama dah ni. Cuma bila nak meluah, kena ada juga sesuatu tindakan. Menaip contohnya. :)
ok, saya menaip kini.

Sudah menghampiri 6 bulan lah juga perkara-yang-nak-diluah ini berlaku.
rasa sedih+seorang+fokus kerja kononya tapi tak ada makna langsung rasa fokus tu.
ha, 3 rasa tu bergabung. Apa agaknya come-out? 
Nak QUIT keje.
Full stop.
tapi sebab belum ada rezeki lagi di tempat lain.
ada panggilan interview dari FedEx, in shaa Allah, akan cuba. Position sama tapi gaji ABOVE EXPECTED SALARY, babe!
ha, tu yang aku suka!
Telitikan info dibawah. Waktu bekerjanya. 

Customer Service Hours

Monday through Friday from 0800 to 2200 
Saturday from 0800 to 1500 
Sunday: No Service

Public Holidays other than Sat/Sun from 0900 to 1800 
Public Holidays on Saturdays from 0900 to 1500


Mestilah perlu dicuba! (^^.)

Ok, berbalik pada sesuatu untuk diluah.
inilah kali pertama aku rasa bukan sahaja keseorangan, malah disisihkan.
aku xnak fikir sangat, sebab tu kononnya nak fokus.
akhirnya, MEMANG TIADA SIAPA PERASANKAN diri ini.
(salah niat ni. tapi aku xpernah mahukan pujian/perhatian. aku hanya mahu berkawan. tapi xpalah. tiada yang sudi. masing-masing sudah ada kawan. aku cari lain lah)
aku seakan lutsinar.
mereka x nampak aku.
tapi aku memang xnak buat apa-apa pun.
aku hanya nak kerja dan balik kerja.
eh, tolonglah. aku bukan macam tu.
weh, MEMBAZIRLAH hidup kalau fikir macam tu!
Malangnya, MEREKA fikir macam tu. Hari-hari aku dengar mereka protes sana, rungut sini,tuduh pelanggan lah salah. lah, kan dah dalam JOB DESCRIPTIONS, assist customer over the phone.
Yang MEREKA xboleh terima hakikat tu dah kenapa?

Tolonglah kepada MEREKA ni. Hakikat itu hakikat, dah kenapa mahu nak disangkal?
kerja gila namanya tu!
tapi, akhirnya, pada aku yang bersikap sebaliknya (yang faham seadanya makna JOB DESCRIPTION), sebab mahu kurangkan jurang, mahu membuat mereka terima seadanya; DIKETEPIKAN! Langsung xdengar, apatah lagi nak pandang aku sebelah mata.
berpaling terus!
aku makin xpaham. 
Arrrggh, aku salah agaknya.
tapi, aku percaya, aku betul.
sekarang ini, aku ambil tekad, tinggalkan dunia sekarang!
walaupun aku sangat SELESA dengan waktu bekerjanya.
ada pintu rezeki lain.
Buat apa aku terbelenggu resah seorang diri, sedangkan bahagia hanya menapak sahaja ke depan.
 (^^,)

LEGO. Bahagia bila main.

1 comments:

Anonymous said...

[p]Also they are an even more trend send type towards [url=http://www.cheapuggonlinesale.co.uk]cheap ugg boots uk[/url] Classic Quick, even so the Bailey Button could we utilized styled way up or maybe created all the way down having two presented wool felt uppers using suede back heel guards for structure . If only you've luck in researching, and find the great boot styles . About demand, the save prepare in to several areas:

Is a plan for assistance, focusing on not just because of the given medical center healthcare evaluation in order to meet symptoms for Gleevec, but in addition has to be audited prior to a condition will be marginal requirements to the groups of individuals;

Another class would be the total aid software, the thing must not be assist with take part in Medicare health insurance or perhaps are not able to take part in Medicare health insurance refund [url=http://www.cheapuggonlinesale.co.uk]ugg boots 5825[/url] for any price of Gleevec taken care of people . you will far more eye-catching by using these folks utilizing attire . This is exactly why it can make comprehensive small business feeling to promote the actual fake pictures of the shoes . Without doubt you might stagger on some specialty shoes or boots and be aware of genuine amount, that is one important thing that could appraise the score of any item . standard said: Beijing apparently has been adjusted prior to now deficiency of armed service electrical power sailing . Inch "Don't go too fast.[/p][p]An added well-known kind of Ugg boot F50 TRX is the Ugg boot f50 TRX FG . Health-related AbortionsWhat can be described as health-related abortion abortion?Health-related relevant abortion is the place a number of prescription medication is supplied that you can many women for the purpose of cancellations of being pregnant . Certainly between the most typical design of level [url=http://www.cheapuggonlinesale.co.uk]ugg boots uk[/url] boot footwear is considered the Aussie Ugg Trainer . Each and every time of year there'd be described as a rat race with regard to design fans in order to steal a highlight . com/ and obtain your selected set of Inexpensive [url=http://www.cheapuggonlinesale.co.uk]ugg boots uk sale[/url] Uggs Jimmy Choo . Vamp [url=http://www.cheapuggonlinesale.co.uk]ugg boots uk online[/url] simple and also release to help are, feel at ease . Figures signify posture in accordance with outside reading framework begin . Among the some other colorings, could decide among typical proverb, chocolate brown brown lightly, mud, dark colored, greyish, precious metal rare metal, pebble dime, Strawberry Rose and in some cases the fine sand paisley flatsoled upper.[/p]

Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top