“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             

Sesuatu untuk Diluah.

Bila sesuatu untuk diluah, rasanya kalau ada yang xfaham, biarlah.
Sebab ini kan nak luah sahaja.
Allah memang dah tahu lama dah ni. Cuma bila nak meluah, kena ada juga sesuatu tindakan. Menaip contohnya. :)
ok, saya menaip kini.

Sudah menghampiri 6 bulan lah juga perkara-yang-nak-diluah ini berlaku.
rasa sedih+seorang+fokus kerja kononya tapi tak ada makna langsung rasa fokus tu.
ha, 3 rasa tu bergabung. Apa agaknya come-out? 
Nak QUIT keje.
Full stop.
tapi sebab belum ada rezeki lagi di tempat lain.
ada panggilan interview dari FedEx, in shaa Allah, akan cuba. Position sama tapi gaji ABOVE EXPECTED SALARY, babe!
ha, tu yang aku suka!
Telitikan info dibawah. Waktu bekerjanya. 

Customer Service Hours

Monday through Friday from 0800 to 2200 
Saturday from 0800 to 1500 
Sunday: No Service

Public Holidays other than Sat/Sun from 0900 to 1800 
Public Holidays on Saturdays from 0900 to 1500


Mestilah perlu dicuba! (^^.)

Ok, berbalik pada sesuatu untuk diluah.
inilah kali pertama aku rasa bukan sahaja keseorangan, malah disisihkan.
aku xnak fikir sangat, sebab tu kononnya nak fokus.
akhirnya, MEMANG TIADA SIAPA PERASANKAN diri ini.
(salah niat ni. tapi aku xpernah mahukan pujian/perhatian. aku hanya mahu berkawan. tapi xpalah. tiada yang sudi. masing-masing sudah ada kawan. aku cari lain lah)
aku seakan lutsinar.
mereka x nampak aku.
tapi aku memang xnak buat apa-apa pun.
aku hanya nak kerja dan balik kerja.
eh, tolonglah. aku bukan macam tu.
weh, MEMBAZIRLAH hidup kalau fikir macam tu!
Malangnya, MEREKA fikir macam tu. Hari-hari aku dengar mereka protes sana, rungut sini,tuduh pelanggan lah salah. lah, kan dah dalam JOB DESCRIPTIONS, assist customer over the phone.
Yang MEREKA xboleh terima hakikat tu dah kenapa?

Tolonglah kepada MEREKA ni. Hakikat itu hakikat, dah kenapa mahu nak disangkal?
kerja gila namanya tu!
tapi, akhirnya, pada aku yang bersikap sebaliknya (yang faham seadanya makna JOB DESCRIPTION), sebab mahu kurangkan jurang, mahu membuat mereka terima seadanya; DIKETEPIKAN! Langsung xdengar, apatah lagi nak pandang aku sebelah mata.
berpaling terus!
aku makin xpaham. 
Arrrggh, aku salah agaknya.
tapi, aku percaya, aku betul.
sekarang ini, aku ambil tekad, tinggalkan dunia sekarang!
walaupun aku sangat SELESA dengan waktu bekerjanya.
ada pintu rezeki lain.
Buat apa aku terbelenggu resah seorang diri, sedangkan bahagia hanya menapak sahaja ke depan.
 (^^,)

LEGO. Bahagia bila main.
0

saya jumpa dia *senyum*

Tempat dituju: UiTM Kampus Puncak Alam.

seronoknya perasaan itu. (^^,)

gambar ni dari gadget orang yang di tengah. 
amboi, Apple tau dia pakai. hehe

harap dapat jumpa lagi dia dan dia. 


Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top