“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
3

.terasa kelakar kejap.

first thing first.
define ' kelakar'.
1. buat anda haha. tergelak.
2. sesuatu yg anda rasa mustahil akan capai, tapi buat juga.
3. benda yg dibuat itu sebenarnya entah apa-apa. xmasuk akal.
4. pertama kali buat. dan rasa janggal.
5. terasa geli di hati. *errk.betullah kan? geli hati.hehe*
sebenarnya, dalam mengharungi hidup di USM yg rata-rata student lain dah habis pun peksa tapi aku juga xmula-mula, terbuatlah sesuatu yg aku rasa kelakar.
errr, bagi aku kelakarlah.
sebab benda yg dibuat tu termasuk dalam definition yg ke-3, 4 dan 5.
bila dah buat tuh, termain seketika dalam hati ni. monolog lah kejap.
'errhhh, betul ke ni? serius aku p hantaq emel pada SELENA GOMEZ?'

yer. aku telah menghantar emel pada SELENA GOMEZ.
kelakarkan?
actually, entah pape ja. :P

xtahulah ngape aku p wat keje xder faedah. isk isk isk iskkkk.
lepas tu, dapatlah automatic reply dari pihak SELENA GOMEZ.
yelah, mestilah automatic. xdanya si SELENA GOMEZ nak p baca emel aku tuh. 
=.="
 menurut automatic reply tuh.

Thank you for writing to Selena Gomez.

If you are requesting a photo of Selena, please
make sure you remembered to include your full name
and street address when you wrote your message.
If you didn't, please write again and include
your name and address. Your autographed picture
will be sent by postal mail, not by email.
Remember to include your city, state, and zip code
or postal code. If you live outside of the USA,
please also include your country.
If you know that you gave your name and address
the first time, you don't need to send it again
Due to Selena's popularity, a lot of fans are writing
to her now, so it will probably take several months
to get the picture to you. Please be patient.

You don't need to send your address if you don't
want to receive the picture.


The picture is FREE to you, as a gift from Selena
to her fans!

haha. 1st dapat tuh, kan terpop-up reply dari YM.
excited!
pastu terus baca.
pastu, tergelak.
haha.
especially ayat yg aku bold kan tu, yg tu yg aku rasa kelakar.
haha
nak je reply pada depa,
'does 12 months consider several months?' 
wuawuawuawuawua..
meh, kita tggu yer. betul x dapat gambar yg dijanjikan itu. 
^^V

tapi xboleh blah juga ayat yg kalau xmahu gambar, xpayahlah hantar alamat. 
haha.
adoiii, dah ditawar benda yg percuma, opkos lah i mahu! :P
 

aku rasalah kan, aku dapat automatic reply tu sbb aku p hantaq emel yg just to say hi and warm regard from malaysia.
hahaha.
agaknya, fan SELENA GOMEZ ni mesti minta benda yg bukan2 kan.
aku tulis emel tu, memang xda pape feeling/hope pun nak apa2.
yelah, SELENA GOMEZ tu nak p baca emel aku yg cikai?
lehhh, xdak maknanyer lah. :P

nasib aku x p letak quote hadis2 ke atau quote lirik dari Sami Yusuf/Maher Zain ke.
haha.
mana tau, sajalah nak test market.
huhu
nak tengok gak apa reaksi SELENA GOMEZ kalau2 dia tahu fans dia ada dari kalangan orang2 Islam. ;)
tapi, xapalah. tulis emel biasa2 ja lah.
^^V

 
notes : i don't know why I'm admire SG that much. sampai wiki, view videos, movies, songs, interviews semualah. (+.+)"
         : check out SG fanpage on facebook. ;) 
         : check out too SG movie with Joey King. Ramona and Beezus. cool! ;)
         : SG budak baik. harap dia kembali ke fitrah yg sebenar. ;)
2

Pelaburan dosa

salam ^^,

eh, tajuk entri macam nak suruh buat dosa?
oh, tidak tidak. 
tapi setelah membaca blog ini, rasa takut semakin membuak-buak.
siapa xtakut PANASNYA api neraka, kan?

Ditambah lagi dengan hitungan amal kita yg x seberapa.
>.<
takut, beb!

nak mengulas panjang, memang kurang.
quote hadis ke, quran ke, mmg xpandai.
tapi isu dari blog itu sudah semakin menjadi-jadi.
mula-mula dulu, terdetik rasa cemburu.
yelah, kita ni bukan macam mereka.
what-they-called-talented, beauty n etc.
tapi, setelah dua tiga kali menonton (dan sebelum isu ini dibangkitkan oleh blog tadi), aku rasa semacam.
semacam,ok?
sudah melepasi rasa cemburu.
bayangkan, yg sempurna tutup aurat (dr segi pemakaian), rupa-rupanya aurat lain yg terbuka.
suara.
kan?
aku rasa bersalah sebenarnya.
bila tengok, memula rasa cemburu.
kemudian dah mula rasa semacam.
akhirnya, aku rasa bersalah. 
bersalah sebab x sedikit pun aku menegur.
boleh ja drop comment.
mahu jadi anon pun boleh.
tapi, aku xbuat.
>.<
 patutnya tegur ja, kan? walau siapa pun dia, dia saudara kita sendiri kan?

kita sebenarnya menguasai saham yg mana?
saham dunia atau saham akhirat?
pelaburan mana yg paling banyak dibuat?
pelaburan dosa atau pelaburan pahala?

aku sendiri yg banyak 'melaburkan' megabait storan laptop dan external hardisk dengan download semua movies, videos, lagu, drama yg ada dalam dunia nih. atau dengan browser segala online service, xkiralah dengar lagu, tgok video, post. ah, facebook!
Aku TAKUT!

.setiap detik dihitung.

.waspada.
Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top