“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
0

buat sekian kalinya

salam !!!!
yeah, buat sekian kalinya pocoyo menjadi 'interframe' di blog ini.
:P

xdalah.
bukan itu tujuannya. budak biru ni saja tadi merengek2 nak intrframe gak. bagilah.
muahahaha.

ok. bukan juga itu ceritanya.
ini, hanya mahu buat sedikit pemberitahuan.
terutama kepada sahabat-sahabat terdekat.
yang tahu ku duduk / menetap di mana.
atau yang tahu current address of mine.

dalam sedikit masa lagi, my current address would be changed.
entah, xtahu pula bila mahu pindah lagi ni.
tapi betul-betul dalam masa terdekat nih.
paling lambat sebelum akhir tahun rasanya.

itu yang mak cakap.
:)
ku xtahu. yg ku tahu, pindah ja lah.
sblm cuti midsem tuh, adalah beberapa yg lain dah p tengok-tengok n bersih-bersih rumah.
siap tangkaplah gambar mana-mana yang patut.
sebab kosong, of course, rumah tu nampak x best langsung.
huhu. 
realitinya, rumah itu nanti lebih kecil dari yang sekarang.
mak juga cakap, rumah tu nanti di Jalan Kassim.
entah kat mana entah Jalan Kassim tuh.

apa-apalah. lagi pun semua dah besar-besar.
dah xder yang buas-buas.
yang akan lari-lari keliling rumah. main kejar-kejar. :P
pecah-pecah semua kaca n kerusi ke. 
muahaha.
2

bercampur baur

perlu rasa bagaimana sekarang ni?
suka?

sedih?

bersalah?

tenang?

fokus?

geram?

bersedia?

berjuang!?

enjoy? 

relax?


 be cool?

atau semua kekeliruan itu hanyalah ilusi dan angan-angan semata?
takut berdepan realiti?

atau ego menghantui diri?
ke hilang keyakinan?
xpercaya diri?

atau iman menipis?:(

xtahulah apa yang berlaku ni.
serabut.

serabut fikir. entah apa entah yang difikir.
tindakan tak ada-ada juga.
dok lagu tu ja.
haishhh.

4

susah sangat ke nak faham English tu, S*****H?

terketawa dia kak sebaik sahaja kata-kata akak tu.
tapi ketawa tersentak sebenarnya.
ketawa sembunyikan perasaan sebenar.

akak, kenapa tanya macam tu?
akak tau x implikasi akak cakap mcm tu pd orang tu?
apatah lagi dengan intonasi suara macam tu.
meh, saya nak bagitau keadaan orang tu semasa kata2 akak ucapkan tu dan selepas orang tu sampai rumah.

akak tau x dia tersentap?
akak tau x, terus mati hatinya pada bidang yg dia ceburi sekarang?
akak tau x, dia SANGAT sedih.
akak tau x, jatuh hormat dia pada akak?
akak tau, hati dia menangis?
air mata yang jernih keluar melalui sepasang mata dia bagaikan berdarah?
pedih dia, kak.

akak nak tau lagi x?
kata-kata akak tu mungkin xdisengajakan. mungkin juga xda niat nak kata bukan2 tentang kelemahan dia tu.
tapi kan akak, satu ja nak bagitau ni.
kata-kata akak ni xdianggap langsung oleh dia yang akak ni nak kata dia xpandai English.
tapi lebih dari itu dia fikir, kak.
sebab pucuk pangkal kata-kata akak tu bukan pasal English kan?
akak, dia tau dia TERUK, kak.

akak, dia tau dia memang HOPELESS kalau nak faham teori-teori sains.
apatah lagi sains bio.
dan apatah lagi nak faham jurnal penyelidikan yang beribu-ribu patah perkataan dalam ENGLISH yang boleh buat dia mental.

akak, dia tau dia hanya pelajar UNDERgraduate berbanding akak yang POSTgraduate.
apalah sangat ilmu yang dia tau kan, kak?
ya, dia sedia maklum akak tentunya ada banyak pengalaman.
dan, ya. dia mengaku sangat-sangat, selama apa yang dia belajar sepanjang 7 tahun tentang bio, hanya berapa kerat sahaja dia tau.
dia tau, akak pandai.
kalau x, xkan akak jadi pelajar POSTgraduate?

tapi, pada-padalah akak untuk berkata-kata.
bagi akak, sungguh tiada apa-apa zat sensitif dalam kata-kata akak tu kan.
tapi tak bagi dia, kak.
lama dia sorok kunci pintu sensitif dalam hati dia, kak.
tapi akhirnya, akak lah yang buka pintu tu.
dia pun xsangka kata-kata akak tu boleh meruntuhkan tembok anti-sensitif dalam hati dia.
hati dia bukan macam CPU komputer kak.
kalau ada salah, boleh delete. lepas tu, dah delete dlm dustbin, boleh lagi permanently delete.
tak, kak.
hati dia hati seorang perempuan.
hati dia hati seorang manusia.
dan minda dia minda manusia juga, kak.
dia boleh berfikir, mentafsir apa sahaja.

dia boleh ingat sampai MATI apa yang akak kata pada dia.
jangan sampai dia fikir dan simpan sampai ke MATI tentang kata-kata akak yg buat dia SANGAT tersentuh.
dan jangan juga ulang lagi apa yang akak kata, xkiralah melalui percakapan/perbuatan, yang boleh menumbuhkan virus dendam terbit dalam hati dia kak.
ingat. hati dia bukan CPU yang boleh install Kapersky kak.
boleh detect, quarantine, delete, atau block segala virus.
tapi semua apa yang dia rasa tu, dia abaikan dalam sekelip mata sahaja.
dia xnak mencetus pergaduhan dua hati sesama Islam, kak.
2

REPEAT!

i don't care who read this post.
but i just want to mention that,
i must REPEAT my final year project!
^^
*masih tersenyum..??? ya, saya masih mahu menambahkan ion +ve dlm pemikiran saya ini!*

you know, i must REPEAT it from A!
or less, i will be ashamed throughout my final year.
tQ
^^
Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top