“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
2

different place, different views

salam (^____^)V
hari ini, kita bersiaran secara langsung dengan lancarnya pada waktu sepatutnya penghuni dunia lain khususnya di Malaysia menikmati tidur dan rehat yang lena tetapi tidak bagi aku.
hah, hambekk aok! panjang gila ayat.
entah, rasa sangat xmengantuk. oh, harap pusingan tidur aku tidak songsang seperti dahulu. aku mahukan yang normal. haha.
aishhh, ini kan boleh dijadikan latihan. nanti FYP dah mula, dah tegal bisa alah biasa, kan? berjaga lewat malam baca jurnal, artikel, bereksperimen dan semua i2. oh, tiba-tiba rasa xsabar. haha.
eh,tak.salah ni. patut cakap camni.
mak, nak balikkkk !!!
alamak, apa ni? 
homesick?
ye kott.
adoiii, tempat baru yang baru didiami ni rasa semacam elemen kebosanannya.
rasa lain sangat. dah macam2 'flashforward scene' yang terbayang.
hai, harapnya i2 hanyalah mainan makhluk jahat bernama syaitan ja.
wahai hati. stabillah anda.
wahai minda. bertindak aktiflah anda.
wahai Yang Maha Esa, peliharalah hambaMu ini. Peliharalah hatinya. Tajamkan minda dia. Positifkan fikiran dia. Juga permudahkan urusan dia.
Amin

0

mengapa saya suka rumah saya?

~...sebab dia beshhh...~

salam (^_____^)V
ingat tak iklan raya tahun 1999 ni? haha lawak lah budak tu...ada ke rumah, kata ganti nama ialah dia... pastu sengau.. erkkk, maaflah pada budak tu, tapi xpalah...kira menjadi juga apa yang cuba disampaikan..
ungkapan rumahku syurgaku@baiti jannati@home sweet home@charity begins at home@it's good to be home atau etc---->sebenarnya menggambarkan kenikmatan sesebuah rumah itu dan kalau dilihat, rumah itu menjadi sesuatu yang nikmat kalau isi rumah itu baik.. hmmmm~ tadi terbaca satu berita di suratkhabar.. beritanya---> remaja tinggalkan rumah sebab ditegur memakai jeans
reaksi aku : ~...ouhhhh... apakah ...~?
aishhhh, tegur macam tu ja nak lari? iskk, kalau lari pun, hg nak p mana? rumah dah ada elok dah tu, tak pasal2 sensitif, lari keluar. adesss... ketidakmatangan iman dan akal muncul di situ... isk isk isk... 
menyentuh kes di atas, memang aku kurang memahamilah situasi ini sebab aku sendiri seluar jeans pernah pakai sekali dua ja dan hanya memiliki nya satu pasang ja dengan membelinya pada harga RM15... huhu 
rasanya ini semua psikologi+emosi ja ni... kes sensitif... ayah pun dah minta maaf, baliklah... ayah tegur tu kan atas sebab yang baik... 
 back to basic, tentunya harus diperhalusi institusi kekeluargaan Islam tu sendiri... semuanya bermula dari rumah.
*walaupun aku buka2 mata dulu bukan rumah yang ditatap+dah berapa kali pindah randah* 
meh, aku nak tanya semula.
mengapa saya suka rumah saya?
jangan pula jawab kenapa awak tanya soalan macam tu pada saya ya sebab rasanya soalan  ini penting. tidak boleh ambil remeh jawapannya.
macam ustaz hasrizal punya artikel dalam majalah i isu terbaru---> bimbangkan soalan atau jawapan?
*errr, artikel tu pasal benda lain, hangpa baca sendiri laa noh?p beli majalah i, tak mahaii ponn, 5 hengget ja... :) *
-sekian dari saya- 

p/s : ini jawapan dari cik srikandibiologi ---> sebab rumah saya xda astro ;) hehe ye lah, tagline astro kan macam2 ada... so, nak kata ada astro, umah mmg xda astro, then tulislah sebab rumah saya xda astro... wuhuhuhu fahamkah anda semua dengan jawapan saya? ngahahha actually, bagus juga xda astro...kalaulah ada astro kat dalam rumah ni, habis.. ngahaha paling digeruni, berlaku pergelutan dan perang saudara.isk2..bayangkan ada 13 kepala beserta badan kaki tangan mulut hidung telinga perut n etc dalam rumah ni.. adoiii, jenuh...(T____T) 
Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top