“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
5

betul,ku dah rasa kosong | feel nothing, no feeling at all

agaknya inilah kali pertama merasa hidup merantau.
disebabkan itu, jiwa celaru.
tak tahu yg mana satu perlu diutamakan dulu.
semua yang dibuat, jadinya xmenentu.
terkadang gembira, suka, tiada masalah apa-apa.
tapi terkadang rasa kacau, kosong, kalut, risau dan rindu.
betul, bila dah campur-campur sampai ke tahap ini, aku dah rasa xrasa apa-apa.
mungkin pernah merasai saat seperti ini satu ketika.
namun itulah, sekejap sahaja.
pengubatnya?
sebenarnya, aku tahu jawapannya, bukan xtahu.
cuma masa tidak mengizinkan lagi untuk aku melaksanakannya.
sabarlah
:)

nota kaki : hiperbola je rasanya ntah-apa-aku-mengarut-atas-ni- ;p
             : sebolehnya, abaikan... jadikan macam angin lalu... ;p 
             : pencintabio.blogspot bakal dihentikan sampailah suatu masa yg xdijangka...ntah2 sekejap jer..haha btw, sbb rasa blogspot ni pun xsemudah mana nak 'run', aku alih arah... ada 'rumah' lain.. (^_____^)V jom lah lepak...
 
2

perlukan antidot | home is my antidote

salam (^_____^)V
memasuki minggu ke tak tau-dah-berapa-lama-tak-balik-rumah- ni, membuatkan diri dah rasa xberlaku apa2... men ikut je... jadi macam lalang-padi-gandum ditiup angin dah... fikiran pun hanyalah berfokus pada tarikh akhir final exam... tapi fokus pada tarikh je lah... persediaan masih suam2 suku... uhuk uhuk... ;p
dan pabila situasi ini melanda, aku pun tak tau nak wat lagu mana~
akhirnya, novel jugak yg aku capai... haha
yelah, nak taip assignment n lab report suma tuh, hanya bertahan sehingga 100 patah perkataan jer... masuk patah ke-101, jari berhenti, tangan capai mouse n menggerakkan cursor laptop menghala ke ikon mozilla firefox, lalu mulalah mata melilau buka facebook, blog, emel, YM... tapi i2 pun btahan sejam dua...kejap je *kejap kew? ;p*
buka pula folder movies... uhh, suma movies dah tgok... (T_T)
lagu? tett, kurang berminat... 
lecture note? tett, kurang menarik layout nya ;p
jajan? tett, aku nak diet ;p 
*tgh pagi buta last2 bedal gak barang sebungkus dua choki2 ker,cloud 9 ker ;p*
al-mathurat? tett, lepas setengah jam dah abes baca...
hmmmm... yang tggl?
novel sahaja yg masih bertebaran... aku pun capailah ia dengan harapan dapat memberi sinar kehidupan baru ;p
dan setelah dahulunya membina ketahanan diri utk tidak menyentuh apa2 novel sehingga awal mei ini pun lenyap, maka, aku pun bukalah naskhah pertama JAJA&DIN karya noor suraya terbitan JS...
*mata dan minda terbuka!!! ;)*
wahh, best2...
novel yg chumel...
karakter, gaya bahasa, gaya penceritaan, kulit novel, suma nya chumel... pertama kali jumpa novel yg chumel ;p
novel JD ni mmg termasuk dlm list nak beli masa pesta bku, tapi dsebabkan kawan pun beli gak, mengapa harus kita membelinya juga? pinjam meminjam mempamerkan kasih sayang kan? ;p dan membazir sahabat makhluk terkutuk syaitan kan? jadi, xpelah, xperlu beli... heee~
nak review sikit novel JD ni...
faiza @ jaja anak kpd pasangan doktor perubatan yg lalai dalam solat, tudung pun xpakai, tapi seorang kakak yg baik... din pula lulusan sastera arab yg mengajar kat al-mashoor (L) p.pinang yg hidupnya sbgi seorang yg zuhud dah ingin berjihad ke afghanistan... 
jaja jumpa din kebetulan masa dia membantu rakan sekerjanya memilih gambar utk iklan kempen jalan raya masa hari raya... din ialah modelnya... din dlm gambar masa tu,sedang duduk, menziarah kubur... masa menatap gambar din inilah, jaja jatuh cinta... 
 Cinta pandang pertamakah ini...

Sekiranya tiba-tiba anda bertemu dengan lelaki yang membuat jantung anda berlari setara dengan kelajuan jet Sukhoi buatan Rusia, dan mata anda pula tak bisa berpaling daripada dia biarpun sedetik, lalu apa tindakan anda?

=A=  katakan: lupakan sahaja itu hanya logamaya
=B=  rahsiakan perasaan anda dalam diari merah jambu
=C=  kenal pasti siapa dia, dan suruh ayah ibu meminang dia
=D=  segera periksa jantung, mata dan tekanan darah, ke doktor pakar

Jaja telah memilih =C= sebagai jawapan

nak komen pula... emmm, keseluruhan mmg best cuma sedikit xpuas hati sebab nampak sangat yg jaja sahaja yg deeply fall in love... actually, din sebenarnya fall in love juga, cuma din tak pandai pamer... heee~
lagi, mengapa setiap kali watak yg baik2, ustaz2, lulusan al-azhar ke, mesti nak gambarkan muka seperti penyanyi2 nasyid? agak xlogik sebab orang malaysia buleh ke muka seiras sami yusuf? hmmm... buleh eyh? kalo ye pun, amek laa yg local... real la ckit, kan?

nota kaki ~ credit to syidah ;p atas novel i2...
                   ~ akan ku menyelit gak beli tiket balik klang bulan april ni !!!!
0

tabik kepada hlovate!! | salute to hlovate!!

salam (^_____^)V
sedang mencari mood dan kerajinan menyiapkan assignment dr.latifah yg disayangi, ku menelek2 comments di facebook...
mula2 dah nek buhsan lar sebab suma comments x memberangsangkan pun 
;(
tetapi tup!
mata ter'menatap' satu status dari page fan PESTA BUKU ANTARABANGSA 2010!
hah, apa lagi? terus cerah minda... ;p
ce ushar gambar di bawah ni...
fuyoo!!!
everybody's into VERSUS...
wahh!!
sayangnya, aku xbaca lagi !!
bagaimana hendak ku baca? beli tapi suruh k.yam bawa balik ke klang...
(sapa suh??)
k.yaaammm, pos ke sini versus.. huuuu~
eiiii, takyah mengada srikandibiologi...
don't start!
;(
yer, baekk.. xyah mula.. huhu tahan, tahan...

tengoklah, betapa ramainya sukakan stail hlovate berkarya...
kan?
tapi sayanglah... hlovate masih tidak mendedahkan identitinya...
hatta sekelumit nama pun tak didedahkan...
kalau ikut pengamatan aku yg x seberapa ni, sampai bila yer hlovate akan macam ni?
satu tingkahlaku/taktik yg sangat menarik aku rasa untuk beliau menarik perhatian dlm dunia penulisan...
misteri+merendah diri...
tapi xjuga aku rasa...
hlovate don't have any intention at all to do that...
bacalah karya beliau...
urban approach, islamics purpose, science taste, art aspect, highly knowledgeable...
hmmm, sebab i2lah diri beliau...
bacalah blog hlovate...
hanya ada satu sahaja yg akan keluar dari pemikiran aku...
kagum.
:)


~eyh, dah dapat semula mood nak siapkan assignment...~
tata~
4

semalam di KL,hari ini di penang | yesterday in KL,today back to penang

salam (^___^)V
tajuk entri macam nek helikopter jer..haha
nek bas jer kott..
hehe ;p
n skrg, baru setengah jam menjejakkan kaki badan ke atas katil..perghh, sedap lah.. ;p
nak td0, jap g r sebab nak subuh dlu..
so, apa lagi? update la sat kan? ;p
tarikh : 20 mac ---> bersama k.farah n k.dibah  dibawa ke terminal by k.huda...pkul 12am tiket ke pudu... ke pudu utk ke KL... ke KL utk ke PWTC a.k.a pesta buku :D
tarikh : 21 mac ---> 4.25am, tiba d pudu...
-di pudu ni juga,antara status yg len-
~ errr, ntah kenapa semacam mati kutu kejap rasa..tp kejap je lah.. hoho
~nyamuk banyak luar alam, x hengatt!! huhu
~ perut rasa semcam... angin r kott..
~ rindu laptop(???) haha kebetulan ada seorang mamat india depan aku dduk ni buka laptop..nk jer ckp, 'excuse me, may i borrow ur laptop n surf internet for 10 minutes?' ;p
~ tdetik d hati, kenapalah pwtc lmbt sgt buka? buka lah subuh, senang bg musafir sbb lepas subuh, terus serbu buku!! ;p
~ mabuk jalan...ah,potong mood r... ;(

okey, lokasi selepas tiba di pudu ialah desa pandan :)
menunggu matahari terbit utk sh0pping buku !!!
;p

tarikh : 22 mac---> jam 4.35am, tiba di terminal sungai nibong... now, typing the entry for blog post.. hehe gasaklah... sebab walau ada test taxonomy jam 11am pagi ni, masih terbuai2 dek bayangan novel2 yg memikat itu..
;p

nota kaki ~ macam 2H1M , tapi hakikatnya 1H1M jer.. kenapa? sebab tiket p KL 12am (dah masuk hari baru), balik penang malam tu juga, cuma tiket pkul 12am gak (dah masuk hari baru).. g2 lar...
              ~ no pics as too dark to snap...
             ~ since no pics was snap f0r the whole day in KL,err, no mood to review the pwtc events..ingat nk review terus apa yg berlaku d pwtc n seterusnya..
              ~ klik link website ustaz hasrizal utk reviews pwtc hari ahad 21 mac.. ;)
2

dialog antara agama | interfaith dialogue

salam (^___^)V
sebenarnya, nama interfaith dialogue ni tak diwar-warkan dalam BM...aku jer yg pepandai p 'translate'...huhu 
interfaith dialogue antara program yg dianjurkan dalam BIK 2010 :)
sudah berlangsung pada 11 mac yang lalu, bermula dari 8pm-11pm di DK SK4, baru skrg ku nak review... hehe

kalau aku kan, benda-benda percuma camni, jangan dilepaskan peluang!!
hoho, sekarang pun sangat susah apa nak cari sesuatu yg percuma, kan? apa lagi, aku akan serbu seserbu yg mungkin supaya aku xterlepas dlm mendapatkan benda2 'free' ni.. 
*errr, tp xsemua lah ;p*
apa yang ingin diangkatkan dalam post kali ni ttg ID ni?
emmmm, kalo ikutkan, dah agak kelupaan juga ttg keseluruhan dialog...ingat x ingatlah... takper, ku cuba gak korek balik ingatan i2..hehe
ID menampilkan 4 panel iaitu panel yg mewakili agama Islam, Kristian,Hindu dan Buddha... dipengerusikan oleh bro kamaruddin abdullah...

audiens yang hadir, mantappp r !!! best2... yelah, mgkin melibatkan 4 kepercayaan yg berbeza, sebab i2 lah berbilang bangsa n berbagai-bagai individu yg hadir... tapi bab kehadiran tu...sangat terpuji yer! sepatutnya inilah harus terjadi kepada semua majlis ilmu yer... sebesar2 DK SK4 tu (700 boleh muat), mmg penuh kerusi2 dlm tuh.. err, jap... rasanya penuh r sebab plg kurang lompong2 tempat pun, ada laa dlm 50 cmtuh... hmmm...
xper...i2 perkara yg 'least important'... 
nak puji sebenarnya dengan ketepatan masa... 
sangat terbaik!
dari mula program hingga tamat, sangat lancar dan efektif...
kredit juga pada moderator... sangat berwibawa... bersifat neutral, tidak memberat kepada agamanya sahaja walaupun beliau sdri mengaku beliau sangat berkobar2 memberi hujahan balas, tapi beliau tahan jer... good EQ control :)
siap ada bagi kad merah kad kuning lagi... bagus tuan moderator... ada unsur 'jokes' d situ tetapi juga ada unsur ketegasan terhadap masa! mantapp!!

ID yang mengangkat tema "PEACE AND HAPPINESS", antara input yg ku dpt sepanjang ID :
  • dari perspektif Islam, panel telah 'highlight' kata2 dr GEORGE BERNARD SHAW...antara yg ku sempat salin ttg apa yg dperkatakan oleh GBS ialah 
'I have always held the religion of Muhammad in high estimation because of its wonderful vitality. It is the only religion which appears to me to possess that assimilating capability to the changing phase of existence which can make itself appeal to every age..' ~ bawah ni petikan penuh ~
''If any religion had the chance of ruling over England, nay Europe within the next hundred years, it could be Islam."
"I have always held the religion of Muhammad in high estimation because of its wonderful vitality. It is the only religion which appears to me to possess that assimilating capacity to the changing phase of existence which can make itself appeal to every age. I have studied him - the wonderful man and in my opinion far from being an anti-Christ, he must be called the Savior of Humanity."

"I believe that if a man like him were to assume the dictatorship of the modern world he would succeed in solving its problems in a way that would bring it the much needed peace and happiness: I have prophesied about the faith of Muhammad that it would be acceptable to the Europe of tomorrow as it is beginning to be acceptable to the Europe of today."
 
  • lagi dari perspektif Islam, panel telah simpulkan lima perkara iaitu i)Islam is complete guidance from ALLAH --->5:3, ii) Islam is universal--->49:13, iii) Islam promotes virtuous life--->5:48, iv) Islam againts evil, extremism, n everything bad--->2:208, v) Islam benefit to others---> not sure..huhu,sorry...
  • dari perspektif Buddha, i)solving the problem with peace n not aggressive method, ii)do not criticize, be neutral, iii) don't follow blindly, iv) try to extent universal aspect in various..
  • dari perspektif Hindu, i) religion is something that we most enjoy as it from god, ii) we can't deny god as we can't deny ourselves...
  • dari perspektif Kristian, panelnya berkata i) peace with god, ii) peace of god, iii) peace with others... beliau akan selalu soal dirinya, i)who I am, ii) why i'm here, iii) where i'm going to...
  • panel Christianity juga ada mengatakan the dark-side of diversity are i) parochialism, ii) prejudice, iii) preclusivistic view--->don't let religious being politicized...
hmmm, dah habis... 
masa slot Q&A, audiens dikehendaki bertanya dengan menulis soalan dan diberikan keapda moderator utk ditapis sebelum ahli panel diberi ruang memberi respons... dan pastinya, isu kalimah Allah menjadi salah satu soalan... semasa soalan ini, pihak agama Islam dan Kristian semestinya lebih bnyk memberi hujah... apa yg dpt ku perhatikan, pihak kristian xfaham kenapa umat Islam boleh tersentuh dengan isu ini...hmmm, mengikut kata panel pihak Islam, isu kalimah Allah memang satu isu yg sensitif... salah cara diusik, akan adalah yg tercalar... 
be careful...
 
2

diriku ditempel | i've been tagged

salam (^___^)V
errr, betul ke BM utk perkataan 'tag' ialah tempel?
huhu, i2 pun setelah guna khidmat carian kata dari DBP..
apa pun, sumber tag ini telah disalurkan oleh cik shaa a.k.a yuyue a.k.a mek klate yg tahu french, juga merangkap ex-classmate di matrikulasi... 
:)

tentang tag ni, apa2 pun sblm ku nak mula menjawabnya, nak mohon maaf dlu pada yuyue sebab hanya 4/10 soalan shja dapat djawab guna pengalaman dan berkaitan ngan diriku.. hok selebihnya, emmmmmm, ntah...
jawab dlm dimensi lain, boleh kan?
sebab mengikut teori Piaget dan Teori Erikkson, proses kognitif dan pemprosesan maklumat melibatkan pelbagai arah, dimensi dan konteks...
;p
*heh, teori dpetik dari pembelajaran psikologi perkembangan...*

ok, let's review the tag ~ 

1) siapakah diri anda di rumah?
~ mengikut teori-teori yg dpelajari dlm psikologi perkembangan, sebagai anak tengah atau 'the birth order is in the middle' a.k.a middle child, aku seorang yg mengikut kata, mengalami kecelaruan identiti, pasif dlm memberi pendapat dan banyak mengalah...
emmm, g2 lah kot apabila ku di rumah... ku memang anak tengah yg bebetul di tengah2... haha nak kata kakak, ada jer kakak atas dariku, nak kata adik, ada jer adik dibawahku... hah, g2... heh,mana x aku jadi celaru ;p ~

2) siapakah diri anda di samping rakan?
~ emmmm, yang ini kalau ku sahaja yg memberi keterangan, agak berat sebelah kot sebab kadang2, i dun actually realize what i have behave in front of the others... prinsipku hanyalah buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali.. sebab nanti lama2, jadi pencuri... err, kaitannya? hehe, aku ni xlah baik mana pun.. ;p ~

3) lima benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai?
~ lima jer ke? adehh, ckitnya...kalo suh bagi 5ribu pun, xtentu lagi ckup.. haha tamak dowh budak sorang ni... takper, tamak kepada kebaikan, boleh kan? hehe ok, here goes the lists...
- nilai ijazah ku ni nnti mestilah tinggi tak kira dari segi/sudut apa pun... IQ n EQ harus mantap!!! 
- stop the bad habit!! paling ketara, 'gatal' tangan ni yg selalu diaplikasikan pada mukaku... huhu bila ntah nak bhenti..
- nak kurus... ;p
- nak ada simpanan at least 5K sblm habis pengajian ijazah
- kahwin?? ;p (no lah... nak tggu akak/abang/kawan2 rapat dulu kawen...)
- membaca dengan banyaknya ~
*ada enam kan? hehe, sbb yg kahwin tu xkira... ;p*

4) siapakah nama pasangan anda
~ pasangan?? xelok r berdua-duaan.. huhu kan? 

5) ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda
~no answer ~
6) bila tarikh anda couple
~no answer ~
*nnti dah kahwin, kte bgtau tarikhnya.. ;p*

7) apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda
~no answer ~
8) lagu tema cinta anda
~heh, yang ni nak jawab!!! ahaks... menanti cinta oleh kris dayanti~
*cinta i2 universal kan? ;p *

9)apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda
~ no answer ~ 

10) tag 10 rakan yg lain
~alamak, ramainya... siapa yer? masalah masalah... tu lar, sapa suh jadik silent reader? kwang kwang kwang...~

~sekadar hiasan~
  • teringat lecture psikologi perkembangan+perbualan bersama radin n syidah...
  • masa lecture tuh ada lah bljr ttg cinta fatuous@cinta pada individu yg individu i2 sendiri xtahu pun ttg kewujudan diri kita...then dr.zarina bg cth brad pitt..err, ku balas dlm hati, naa, not brad pitt...SRK better..haha
  • tertera SRK sbgi hiasan sebab nak sangat tengok muvi MY NAME IS KHAN..huuu~
  • yg perbualan bersama radin n syidah...hmm,off record~..haha tp SRK ialah contoh manusia yg x dimamah usia :p
6

nak cuba! nak cuba! | eager want to try!

salam (^__^)V
pada satu pagi buta yg indah, setelah aku tertidur selepas maghrib dan terbangun pula pada tengah malam nya, membuatkan mata aku mengantuk tp dah xmau tutup lak.. huhu
jadinya, aku p lah surf internet world..
yeahh, baby... i've found something tonight ! ;P
haha... kesukaan sudah mencapai ke tahap optimum... ;P
sepertinya sesuatu yg menarik, pernah ku temui...
OS atau nama penuhnya operating system...
choopp!!
OS? apakah?
errr, korang google r research ckit eyh ttg OS ni...
alamak, dsebabkan aku pun bukan ah minah gig sangat, aku mgkin teruja xtentu pasal... tapi sepanjang pengetahuan aku r kan... emmm, antara OS yg ada n diciptakan d dunia ini antaranya WINDOWS, MAC, LINUX, MS DOS n etc *err,ada ke lg?pape pun,tlg betulkan apa yg salah*...
tapi hok yg popularnya of course r windows n mac.. windows sajer dah ada beberapa versions..plg bru windows 7 kan? ntah r kalo ada yg lg latest... i told u, i'm not gig enuff... huhu
then, tadi tgh mamai2 tp xmo lelap pula, aku p r satu web link ni...

dan ini apa yg ku temui...
sabily

hmmm, actually start belajar ttg dunia IT ni, dah lama gak laa pK, ada ke selain OS yg orang2 amerika cipta, ada yg diciptakan oleh orang len?
now, i get the answer...
ada rupanya...
cuma aku belum cuba lagi r...
ringkasan yg aku baca, kalo nak cuba OS ni walo kte dah ada windows ke apa,senang jer n boleh jer...
xmenjejaskan apa2, coz lgpun semestinya sabily ni ada trial..
mksd trial kt cni, bukan r pirate or ada tempoh... mksdnya, sabily bg pilihan, samada nak terus apply jadi OS ganti OS kte yg sblm ni atau teruskan guna OS yg sedia ada.. g2 maksudnya... :)
tapi paling penting, kena ada internet...
n download dlu kat dlm dvd...
i2 yg aku paham laa... 
but after diz, aku nak baca lagi coz sabily ni nampak menarik saja ;D
2

setelah 10 tahun | after 10 years

salam (^___^)V
selalu kan , orang kalo bertanya 'future plan', akan guna range 5-10 tahun...
emmm, agak2 korang, kalo ada yg bertanya soalan, apakah yg akan anda lakukan 10 tahun kelak, jawab apa?
lagi2 kalo waktu i2 umur 12 tahun---> peringkat akhir kanak-kanak...
hmmm...
kalo lah diri aku, jawapan nya hanyalah nak masuk sekolah bagus-bagus @ yg grand grand nyer skul... as dulu jumud ckit pemikiran ----> hanya sekolah yg bagus-bagus jer boleh menjamin keputusan yang bagus... huhu
tapi bila dah melangkah masuk sekolah menengah pertama iaitu d SMART kuantan, persepsi i2 berubah...
mgkin sebab dah dtunjukkan bahawa tiada guna nak bangga2 diri dengan kekayaan,pangkat n populariti kalo kita ni xmenyumbang apa2...just tumpang2, rugi jer...
~off record je r ey ttg apa2 yg wat persepsi i2 berubah...no comment ;D~
 then, here I am  now after 10 years being kids-->being grown-up girls--> n now in progress to be great woman n muslimah :D

AKU DI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BELAJAR BIOLOGI TENTANG TUMBUHAN DAN JUGA PSIKOLOGI MANUSIA... 

tapi apa yg dinyatakan di atas hanyalah satu kenyataan yg hnya terpamer dan tertulis di atas segulung sijil bernama ijazah...insyaAllah
:)

hakikatnya...

lebih dari i2 yang aku belajar... betullah, pekerjaan sepanjang hayatku ialah menjadi seorang pelajar...  kan? :)

 Lencana sekolah inilah yang buat aku mengimbau kisah 10 tahun yg lalu...
di sekolah inilah aku timba ilmu, dan disuluh untuk hidup...
:)
errr, kalo nak dihitung-hitung, alam persekolahan aku, semuanya di PAHANG DARUL MAKMUR walaupun higher education di perak n penang, n sekarang menetap di selangor...
dan tempoh 10 tahun i2, habisnya di kuantan saja.. hoho 
kalo ada 12 daerah di pahang, kiranya dah 1/4 negeri pahang tu sudah diteroka... hoho
dan sebab kenyataan di ataslah, aku sering mengalami kecelaruan identiti, lebih2 lagi kalo ada yang bertanya---> asal mana?
hah, aku nak jawab apa?
Perak? Pahang? Selangor? Penang?
jawapan selamat
:
:
V
tersenyummmm r... hehe
*abeslah aku kalo ada yg nak merisik..haha*
4

khas buat BOY | to you, BOY

salam(^___^)V
entri khas buat BOY
emmmm, nak ckp apa yer kat BOY?
err, jap2... sblm pape, suma tau x sapa BOY?
budak lelaki?
oh, i2 sudah semestinya.
sbb dia budak lelaki lah, kami panggil dia BOY.
eh, ada lagi citer di sebalik nama BOY ni, cuma aku x igt... haha tapi yg pasti, ada kaitan masa aku masih 'berumah' di kuantan, ada jiran nama BOY juga, pastu tetiba BOY aku dipanggil BOY juga..
haha
celaru di situ.
ok, kita sambung...
kenapa ada entry khas buat BOY?
sebab esok hari khamis.
ya, hari khamis esok ini pastinya bakal mendebarkan hati perasaan jiwa nurani BOY.
hehe... sebab apa? sebab dia perlu kembali ke sekolah.
dengan rambut dia yg dia kata nak potong(xtau lah potong ke x) sblm dia kembali jejak HIGH SHCOOL KLANG.
ah, pape je lah BOY.
yang pasti, kamu mesti berdebar-debar? ke x?
haha... control macho r, kununnya BOY, kalo hg x berdebar?
elehh...
admit ja.
hehe

sebab apa tau kita kata dia control macho?
sebab setiap kali kita peringat dia, cane paper tadi, mesti dia kata 'alah, xyah lah nak igt balik soklan tadi...benda dah lepas.'...
ahaks

dari zaman UPSR lagi dia buat camtu.
PMR pun sama.
ayat xberubah.
tapi result gempak!
bagus2...
cuma yg C utk arab tu, BOY take it +ve.

ikut lah.
dah tawakal kan?
doa lah banyak2 BOY.
mesti berjaya punya :)

i trust u.
:)
everybody's with having last name SAZARI n of course ur dad n mom are believing in u.
:)
you have our prays.
hiii~

selamat menjejak kaki ke sekolah semula yer esok, BOY...
terima seadanya keputusan SPM esok...
jangan lupa minta maaf n terima kasih pada cikgu2 yer
:)
jangan lupa bagitau result...
hehe
all d best :)))

nota kaki : kepada aiman dan akid,juga syuhada... selamat berjaya :)
2

hlovate buat contest | presents from hlovate? wow!

salam (^___^)

semalam baru jer buka healthycampus sebab permohonan desasiswa dan jadual kuning final exam dah keluar...
ohh, aku rasa cuak !!!
what?? sebulan lagi? ehh, how come lagi sebulan? aiyohh, mana lar kesemua titik2 fokus dlm prefontal cortex aku ni menghilang? cuti lagi ker? cukup2lah cuti, khidmat kamu semua diperlukan.. nanti kamu semua kena buat 'overtime' , baru tahu..
;p
monolog hati yg jelas kelihatan kecelaruan+keabnormalan..
hoho

tengoklah...dah jadi macam ni, tggl sebulan lagi, masihnya not take any immediate action t0 change! uhuk uhuk... masih lagi p blogwalking, websitewalking, fikiran menerawang... boleh lagi dia merancang nak jalan2 ke PESTA BUKU ANTARABANGSA 2010? isk isk isk..

weyhh.. PBA tu event wajib k... nak juga pergi!! no excuses,unless memang tiada rezeki... if happen, aku nak recruit kakak aku yg berdua tu, p sana, mewakili diriku !! lalala~ ketidakhadiran diri ke PWTC adalah satu kerugian BESAR. no jokes. even costly, how would i care? beli buku satu pelaburan. :)

__________________________________________________

kaitan pesta buku ngan tajuk entry? haha, okey, ini kaitannya...
minat yg tggi terhadap pembacaan novel sejak umur lewat kanak-kanak iaitu 12 tahun, telah membuatkan ku teliti dan buka mata kepada dunia penulisan...dari c2, aku membaca karya2 penulis di malaysia dan antara yg diminati ialah Hlovate.. aku kira sesiapa kipas-susah-mati @ die-hard fan novel, akan kenal nama Hlovate.. siapa x kenal lagi, klik lah cni..

hlovate juga telah mendahului senarai favourite novelist apabila pertama kali baca 5 tahun 5 bulan... sebelum hlovate, aku bnyk baca novel-novel creative corner sbb dulu2 mmg x missed beli majalah GILA-GILA... 
err, now to cut the crap story, tujuan utama juga menjadi lubuk utama cari novel2 ialah di PESTA BUKU.. dulu, mana lah tau sangat ada MPH store, popular, border or what-so-ever called toko buku.. juga dlu, mana gok nak beli online... ;P jadinya, sampai sekarang, pesta buku adalah resource utama... lagipun, mana nak cari event lain yg disertai oleh 14 negara, 192 syarikat buku dan 665 booth pameran/jualan? statistik tu utk tahun 2009 yer.. diz year, ada 857 booth pameran/jualan buku !!! ohhh, sungguh bnyk... well, of course kalo seminggu pun xkan puas dduk kat pesta tuh.. lalalala~
sekarang baru 7 march... abes suma link pasal pesta buku aku p jenguk.. suma novel dari suma publications pun aku p ushar..haha.. putus fius, tabiat luar alam sungguh.. errr,p pesta buku tu aku dah rancang dari februari kott.. haha putus fius sekali lg srikandibio ni.. ahaks.. 
n dats why, setengah jam yg lalu, p klik blog hlovate... baca2 xsampai 3 minit, ohh! ada satu entri dari hlovate..terbaekkk! ni klip gambar yg aku p print screen.. dah nmnya print screen, of course r x full kan? so, the rest, please check out on ur own.. ;p 

kalo tgk pada hadiah... emmm, agak kurengg.. hoho tapi ok what.. at least, dpt tau tulisan tgn dia? hehe
anyway, aku x rasa aku join tp tgklah.. tarikh ttup nya lambat lagi.. bulan 5.. masa ni, dah cuti semester.. ermmm... ntahlah.. :p
2

sekitar hari ko-kurikulum | co-curicular day (T_T)

salam (^__^)
yeahh, bertemu lagi yer di alam blogger ni... membiarkan hari2 berlalu, adalah beberapa peristiwa yg berlaku.. but then, too lazy to type.. a day without lapt0p, it;s ok t0 me.. but a day without internet, urghhh... cacing kepanasan jadinya.. haha errr, apakah sedang ku melalut ini? xtau kenapa, kalo kat desa TEKUN ni, boleh plak usm men2 shut-down internet.. adess, naseb xda kuiz on9...

ok, back to track.. st0ry on hari ko-kurikulum USM... semester ni, atas kesedaran nak 'melembut'kan tangan juga nak mengasah tangan jadi terror melukis, p lah gataii daftar ko-k WCC 101 @ CATAN @ PAINTING
huh! mmg mencabar kott.. wakaka~ not really...
sbnrnya conteng2 jer cukup, tapi ntah nape..dah berabad jadik budak sains, asek melukis diagram n result, then nak lukis tu mana boleh lorek2, hitam2, or shadow2 kan? ha, that's the MAIN problem... berabad jadik robot lukis rigid things, distinct objects, pakai pembaris sokmo, so, it just difficult to c0pe back the art skills MySpace
nevermind... sonok jer jadik budak beginner dlm lukisan... innocent ckit.. ahaks.. ye r, kalo huduh laa kan lukisan tu, ada r alasan kata lama dah x pegang berus n warna..but then, kalo lawa r lukisan tu, terus dikatakan budak sains yg berseni... wahh,g2.. syokk dowhh.. MySpace
back to hari ko-k, ia diadakan dua hari, rabu dan khamis 3-4 mac yg lalu dari pukul 8am-5pm... so, masing2 ada schedule utk jaga booth catan.. naseb ku jaga hari rabu... best2 tapi buhsan yg amat.. sapa jer yg dtg hari tu..
but
kte ada r teman rumate unofficially kte ni jaga booth pkul 2-3pm.. ni time perasmian... TNC turun padang.. abes2 jer beliau berucap, terus p lawat booth n of course, 1st booth was CATAN... ohhh, kelam kabut g2.. hahaha... dgn muka 'selenga' nya, aku tersenyummmm sehabis baik.. hoho dalam hati--->toksah r beliau tnya bukan2...naseb r bebetul xtanya pape.. syukurrrr...tapi ada gak laa statemen TNC yg wat ku teringat gak sampai skg---> ni product lukisannya, sketching2/demo2 xder? ahaks,ku hnya mampu tersenyummm... mana ada kertas lukisan+pensel nk tnjuk.. kang lukis org lidi, naya jer plak.. ;p
heh, ini hasil tngan ajaibku melukis.. personally, aku rasa mmg buruk tahap belacan.. ;p konon nk wat kelainan, p lah warna pokok jadik biru.. huhu then,cikgu kata macam pokok kat planet alien, terus aku tukar warna jadik natural pokok.. MySpace
~ni peringkat pertama lukisan ku di warna~

~my full painting...ahaks, 'belacan' nih~

~hasil tangan2 ajaib warga CATAN~

~juga hasil tangan2 ajaib warga CATAN~
selain catan, sebenarnya semua kelab ko-k ada wat booth..cuma ku xlah melawat coz kurenggg ckit nak jalan2 dua hari tu..;p tapi ada booth dpn dewan budaya tu, tetiba nmpak kelibat enchek azmeer kte... ter'excited' kejap.. haha
terus ku dekati kumpulan i2, dan sampai skg aku xtau apa objektif adanya azmeer kat c2.. MySpace



video
Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top