“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
0

destinasi ku seminggu lagi ~

  • jadual peperiksaan sidang ni agak berterabur jer.. huhu. ntah memana ntah letaknya dewan2 peperiksaan tuh.. ada yg jauh melata sampai ke sendut II sana. pagi pulak tuh . mmg laa. berkejar2 laa ku nnti. huhuhu (nangis..)

  • xpew ! ku kan kuat semangat. (ececehh..) apa2 pun, objektif jadual peperiksaan ini diletak dlm bl0g hanyalah utk paparan tuan blog ini yg selalu jer menatap blognya (ntah apa lar nk jd pd tuan blog ni..tatap buku lar~~).. jadi, ia akan jadi satu peringatan =P
  • ehh. 6 papers rupanya.. baru terperasan.. huhu
  • BBT211 ALAM TUMBUHAN 3 T 20/11/2009 3.00 PETANG L17
    DPA
    BBT212 ANATOMI TUMBUHAN PERBANDINGAN 3 T 10/11/2009 9.00 PAGI M08
    DUD RST
    LSP300 BAHASA INGGERIS AKADEMIK 2 U 2/11/2009 2.15 PETANG E41
    PHS II
    MAA101 KALKULUS UNTUK PELAJAR SAINS I 4 T 4/11/2009 2.15 PETANG L17
    DPB
    SHE101 HUBUNGAN ETNIK 2 U 17/11/2009 9.00 PAGI E41
    PHS II
    STU231 ASAS-ASAS PSIKOLOGI 4 M 16/11/2009 9.00 PAGI L17
    DPA
0

iklan2 salam peperiksaan (^_^)




















2

r0ses

  • awal bulan okt0ber , kami pelajar2 major botani ada wat 'T0UR STUDY T0 CAMER0N HIGHLANDS'.. hehe. citer lama kott, tp nk k0ngsi jugakk. ku kesah apa. =P

  • balik uni tuh, ada laa k0ngsi duit beli bunga r0s. nak harap 0rang bagi, tatau laa bila kan.. tapi harapnya cecepat laa ckit. haha. gila. gatal aku nih. ah, abaikan.
  • nak share gambar2 roses yg dibeli tuh. penjual bunga tuh ada bg tips, letak panad0L dlm air nak bg bunga r0s tuh kekal segar. tapi aku xletak pun. segar jer. lawa. sukanya... bunga tuh xpening kepala, nak watpe letak? haha. alaa, lagipun empunya diri sebenarnya bukan suka simpan st0k panadol, so dia xder panadol sebenarnya tuh. hehehe. sedikit trivia ttg ros :
ØDEEP PINK- gratitude, appreciation
ØLIGHT PINk - admiration, humility
ØYELLOW- joy, gladness,sociability, friendship
ØORANGE- Enthusiasm, desire
ØRED AND YELLOW- Gaiety, joviality
  • k, j0mmmm ushar gambar. lokasi bunga : atas meja study yg ckup pencahayaan. camera : 2 mega pixels w810i.. xpayah letak dlm pasu2 yg cantik tuh. kita lestari laa kan. guna mineral b0ttle sudah. kan? hehe
0

ku langkah kanan..

  • langkah kanan ni satu simpulan bahasa kan? maksudnya bernasib baik... yeahh, i get lucky t0day.. why? hehe, at time i reached klang sentral n ab0ut a minute then i called my m0m t0 pick me up, i went t0 kenduri kahwin.. haha. suka.. absolutely, it was 'right timing' thing as i really hungry ... huhu

  • 5 hours j0urney fr0m sg.nib0ng, i only ate 'mamee m0nster'. huhu bad ch0ice 0f f00d but what t0 d0? i brought al0ng the very heavy things. lappy on my back-pack. left n my right hands h0lding thick hard-c0ver b00ks of bi0l0gy (where i used it since in matrix) n s0cial psyc0l0gy (my minor course). uh, they r just s0000 heavy. huuu~

  • dengan berpakaian t-shirt choc0late labuh n br0wn tr0users, ah, n blue-black sp0rt shoes, actually its matching with my mom n lil br0ther cloth.. pheeww, lega laa juga.. dah laa aci redah kenduri 0rang camtuh, dengan kebuluq nya.. haha. ada laa geng.. hehehe

  • whatever happen t0day, i feel glad n happy... (^_^) the m0st imp0rtant thing, im back h0me safely... s0 missed my family n yet i think g0 back penang this tuesday is n0t giving me en0ugh time t0 spend time with my family.. yelah, nak wat caner, kena gak laa balik .. sebenarnya ni kali pertama balik rumah dalam masa 'study week'.. dulu ada wat kat mtrix sekali..tapi i2 sebab PDT 'study week' dua minggu... boleh kot cilok seminggu.. skg xleh laa...seminggu seminggu tu juga harus dipulun.. heh .

jangan malas


  • masalah , masalah... semua seperti kelam-kelibut, gelisah, dan ada juga yang 'excited' sebab dah nak exam... sedangkan aku? minggu study week punn tatau bila... apa nak jadi dengan aku ni?
  • adakah ini menunjukkan yang aku ni malas? tatau laa... xnak laa jadi malas... kadang-kadang bukan xnak buka buku nak study... setiap hari kott aku akan review lecture n0tes... tapi bila alihkan lecture n0tes dari pandangan mata, nak igt semula apa yg dah dibaca, xigt plak.. ntah laa.. xpew..
  • aku xkan jemu!
  • Anas bin Malik, may Allah be pleased with him, reported: Allah's Messenger (may peace be upon him) used to say: "O Allah, I seek refuge in You from incapacity, from indolence, from cowardice, from senility, from miserliness, and I seek refuge in You from the torment of the grave and from trial of the life and death.".
0

buah-buahan baik utk kesihatan ~~

assalamualaikum..

with labmates a.k.a team-mates

  • pheewwh, lega. terasa lega kejap bila bas USM masuk ke perkarangan masjid. tandanya dah sampai uni. dari cameron highlands. (^_^)V
  • tapi, jejak sahaja kaki ke atas jalan tar padang palapes (tetiba rasa cam baru blik over-c c0z kt camer0n sejuk GILA. bezanya xda salji je..huhu) tertimbun berpuluh-puluh kilogram kerja. haha. discussi0n english, presentation hbngn etnik, lab rep0rt buah, report p cameron ni lagi. duh. sesak minda. dengan strawberi penuh di tangan xkira lah yang kering ke, segar ke, gula-gula ke, yg teh strawberi ke. semuanya amanat orang.
  • di cameron, aku rasa seperti di syurga pula. syurga BUAH. fuhh, best! no doubt ! walau xbeli, tengok sahaja pun rasa macam dah makan buah. haha. sedapppppp nya makan buahhhhhh.
  • DAN DENGAN INI, AKU MENGISYTIHARKAN AKULAH 'HANTU' BUAH
  • dari kecil, memang aku digelar hantu buah. janganlah harap nak makan kalau dah ' di adep' *ni bhs jawa maknanya diletakkan depan mata* buah itu pada aku. dalam masa lima minit sahaja, 500 gram buah akan lesap. aku seorang melantak. peduli apa aku. haha. dan jangan bagi juga aku kerja memotong buah. sesungguhnya aku akan 'cilok' buah itu sambil p0t0ng dan akibatnya, tetamu akan makan sedikit sahaja. HAHAHA
  • nota kaki : diizinkan ruang, aku akan kongsikan gambar2 fieldwork di cameron tu ye...



Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top