“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
0

FULL H0USE..

ASSALAMUALAIKUM..

yey ! pagi sabtu nih merupakan hari yg paling BEST !

sebab apa? sebab suma isi rumah ada di rumah !!




akak yg keje kat ip0h tuh balik..sampai jumaat, pukul 7.30pm..
abang yg tempat belajar n kejenyer kat subang, pun balik..sampai jumaat, kira2 dua jam selepas akak yg ip0h tu..

dan sempena cuti sek0lah yg sudah pun menjelma, mak ada cakap tadi..kita suma akan pergi makan besar..
p makan steamb0at laa malam ni..insyaAllah..hehehe..yelah, suma ada !

makan besar = makan banyak = lauk2 bez = aku suka ! hahaha~




nota kaki : gambar i2--> gambar raya tahun lepas..
3

trend baru kah?

assalamualaikum..

semalam merupakan hari yang mana ada sehari lagi warga sek0lah di Malaysia nih akan bercuti..2 minggu kan? ha,bagus2..

dan semalam, my m0m sch00l's will be having their teacher's day celebration 0fficially.. xder yg pelik semalam..
tapi juz curi0us..

tg0k gambar di bawah ni..

untuk pengetahuan semua..gambar nih ialah bungkusan2 c0klat 'cadbury' yg menjadi hadiah kepada para guru..cikgu2 adik aku..yg aku macam terpelik ckit laa..

ada ke mak aku yg balutkan c0klat2 i2? ye laa..aku tau adik2 aku lelaki..s0,depa kurang ckit nk balut2 hadiah nih..pastu, aku plak sebagai kakak yg baik hati utk men0l0ng, aku t0l0ng mak aku..lagi pun, adik aku study mlm tadi..mls kaco dia..orang nk SPM thun ni kan..hiii..~

  • nak tau aku t0l0ng apa? nampak kertas2 kuning berkotak segi empat tepat tuh? ha, yg tu laa aku tolong..
  • mak aku balik sk0lah, n aku tgah d0k melangut tg0k tv masa tu..tang2 tu jugak, mak aku bagi tugasan..minta t0l0ng aku wat mcm kad ucapan kecik utk adik aku nih..siap mak aku bagi sampel lagi..h0h0 jadi,xsusah mana laa tugasan i2.. TAPI, aku kena buat utk suma cikgu2 matapelajaran yg ada..what?? aku ckit terperanjat laa..yelah, adik aku amik 10 matapelajaran..n aku bukan kena wat utk se0rang adik, tetapi dua 0rang..yg s0rang lagi amik PMR..s0, 8 matapelajaran..heh, maknanyer 18 ucapan aku kena buat..haii laa..tapi xper !..aku pun yg ckit kreatif dlm menjimatkan masa, aku pun juz reka satu ucapan, n aku c0py paste..hahaha nasib laa adik2 aku nih lelain sk0lah.. ^_^ mmg xder masalah laa kan?? hehehe

  • dalam buat2 tugasan tu kan, aku pun terfikir-fikir laa sesuatu.. mesti best cikgu adik2 aku nih..dapat c0klat ! n kan banyak cikgu muda sekarang (heh,aku xtau plak umur cikgu2 adik aku nih..=P)..kalo yg cikgu seni0r pun, mesti kal0 xsuka makan c0klat, akan bagi c0klat tuh pada anak2 dia.. s0, aku sebagai anak kepada se0rang cikgu, selalu dapat manfaat i2.. hehehe yelah, mak aku xsuka sgt c0klat2 nih..aku n adik beradik yg lain laa tukang 'perabis' nyer.. muahahaha n sekarang, adik aku wat camtuh pada cikgu2 nyer.. pdapat aku ttg nih..hmm, adakah ini suatu trend? maksudnyer dari segi jenis hadiah/ pemberian i2 kepada cikgu zaman sekarang n cara bagaimana hadiah/pemberian i2 dilaksana.. kal0 dulu, xder laa dulu sgt pun--zaman 90an..macam aku..aku bagi hadiah pen,bunga,n frame gambar ke,kain2 ela, ker0ngsang tudung (utk cikgu perempuan), ataupun sekadar kad buatan sendiri.. tapi skrg? wah, bagi coklat.. ber'bar2' laa..h0h0h0 n hadiah2 tuh, aku buat sendiri..skrg? org lain yg bungkuskan..hohoho bukan apa..adakah utk menjadikan hadiah i2 eksklusif? yelah, dengan bantuan pakar a.k.a 0rang lain i2... diri sendiri tak berapa pandai atau reti..~

  • apa2 pun, aku nak simpulkan.. dalam kita memberi, ikhlas i2 yg utama.. utk cikgu, aku pegang satu je..hadiah2 juga tapi nilai hadiah i2 xkan bermakna kal0 sebagai anak murid, kita xmenjadi anak murid yg baik..kal0 pun kita,anak murid yg nakal, jgn perlekehkan cikgu..xkisah laa dgn cara apapun..zaman skrg ni apatah lagi..k0n0n dah m0den, n kadang2 ada yg advanced drpd cikgu sendiri..
2

ingatlah..

  • Why do we ((sleep)) in [[class]], But stay ((awake) through a [[3 hour movie]]?
  • Why is it so ((hard)) to talk about [[God]], but so ((easy)) to talk about [[sex]]?
  • Why is it so easy to ((ignore)) a [[Godly]] bebo bulletin, yet we ((repost)) the [[nasty]] ones?
  • Why are ((mosques)) getting [[smaller]], but ((bars and clubs)) are [[expanding]]?
  • Why is it so easy to purchase {beer} and {drugs}, but so hard to donate 25 cents for a {Charity}?
  • Why is it so easy to worship a {Celebrity}, but very difficult to engage with {God}?
  • Are you going to ignore it, cause you think you'll get laughed at?
  • The Prophet said: If you deny me in front of your friends, I will deny you in front of my god ALLAH

* nota kaki : ada kenyataan yg dah diedit.. ^_^
2

'alergic' ku berkurangan..

assalamualaikum..

sementara xbuat apa2 nih, aku selalu buka TV or tg0k youtube.. n memandangkan umah nih bukan pengguna astr0, internet adalah platf0rm paling mujarab untuk aku menerawang ke dunia hiburan ataupun mdapatkan inf02 di seluruh dunia..


n aku ialah seorang yg alah pada rancangan2 realiti terutama yg di Malaysia..huhu sorry t0 say, but the reality 0f 'reality TV's' in Malaysia r quite bad.. h0pe s0me0ne 0r anybdy d0 s0mething about it..huhu


tapi kan..aku bukan lah xpernah teng0k rancangan2 realiti yg ada di dunia nih..aku teng0k je American Idol, who want t0 be a milli0naire,america's next t0p m0del, hell's kitchen, beaty n the geek,american inventor n etc..

kal0 yg Malaysia plak--deal or n0 deal, OIAM, ment0r, gengstarz,pilih kasih, oh la la (yg nih tgah tggu tayangannya), r0da impian, n apa2 lagi ntah..tapi AF mmg aku xpernah tg0k..wal0 dari AF pertama lagi..sebab selain aku xder astr0 kat umah (boleh jer nk tg0k kat youtube), aku mmg paling xs0k0ng AF..huhuhu
ada yg marah ke? jangan laa..aku bebas teng0k n memilih rancangan tv kan?

tapi..ada satu realiti sh0w yg aku anggap the best in the w0rld.. iaitu BRITAIN GOT TALENT !

uNtuk tahun 2009 nih, BGT dah memasuki semi final... nama2 seperti Susan Boyle, Suleman Mirza n etc..mmg p0pular...sapa2 yg belum berkesempatan tg0k BGT, aku cadangkan, tg0k laa..sapa yg xkenal lagi Susan Boyle? ha, tg0k laa vide0 klip bwh nih..yg nih persembahan dia dlm semi final..

1st impressi0ns u all wh0 n0t kn0w Susan Boyle.. mesti se0rang nenek tua ntah dtg dr ceruk mana, buruk, peng0t0r or etc.. but, sekali k0rang dengar dia menyanyi..hahahaha STUNNING!



0

j0m nyanyi sesama jap..

assalamualaikum..

sejak cuti2 "Malaysia" nih kan, akiviti aku di rumah ialah men0nt0n i2 k0tak televisyen..

hahaha..apatah lagi i2 k0tak TV ada dimana2 sudut rumah (err..maksudnyer ada kat ruang tamu,dapur n kat atas ni..), memang xlepas pandang lah tg0k..

dan dalam teng0k meneng0k i2, ada satu kempen ni, yg mungkin sudah lama diwar-warkan 0leh kerajaan, tapi baru cuti2 nih aku 'alert',huhu..

nih kempennyer = Kempen Satu Suara Satu Komuniti Satu Persatuan merupakan satu inisiatif kerajaan dalam mengawal selia semua aktiviti dalam perkembangan golongan belia dengan hasrat dan matlamat. www.satusuara.com

antara artis yg aku kenal..terlibat dlm vide0 klip satu suara nih ialah Dina,Aizat,Ezlynn,Hannah TAn, Andy Fl0p p0ppy, Dayang Nuraizah,Reshm0nu,vokalis Bunkface--Sam, vokalis S0faz--Amer...

aku suka lagunya..ciptaan jamil wils0n..kal0 xsilap, JW nih suami kepada ruhil amani..kal0 xsilap,ye..hii~

suka tg0k aksi2n gelagat artis2 yg amik bahagian dlm vide0 klip nih..cuma satu ada rasa 'kurenggg' ckit..
kan ramai artis yg Islam dlm vide0 klip nih kan? jadi, lepas nih harapnyer tau laa jaga batasan2 ye..tau mereka sedang berkempen,tapi jgn diketepikan Islam i2 sendiri..


but..yeah,let sing al0ng.. ^_^





2

girls day 0ut ..~

assalamualaikum..

ha,ser0n0k rasanya pagi tadi ! sh0pping sakan..
me, my m0m n my tw0's older sisters went sh0pping 'kain baju raya' n 'langsir baru' set f0r upc0ming Hari Raya at Nilai 3 !!!
fuhh,mmg terasa amat kepenatannya...
yelah, keluar pukul 0900am..sampai umah dlm pkul 1800pm.. l0m s0lat asar lagi,masak 'dinner' lagi..tapi, nasib baik hari ni ada pasar malam..my dad, abang,adik n akak aku yg baru blik dr nilai td p laa pasar mlm beli mkan..ok laa..yelah..suma penat..


as f0r the result..aku dapat 3 jenis kain ela utk baju kurung n sehelai jersi b0la..hahaha jersi b0la nih dah lama teringin nk beli..hari ni baru ada rezeki dapat..alaa,lagipun bukan beli yg 0ri..mahal,orang nk pakai as baju tidur or di masa2 senggang di umah je..h0h0
yg kain ela tuh, sebenarnyer patut dpt 2 jenis je..tapi akak sulung aku nih..dia bagi kain baju dia sebab aku kata..'sebenarnyer piya nak beli kain yg nih' *sambil unjur kain tuh pada akak aku*..
s0,aku dapat laa..akak2 aku mmg murah hati..hehehe


setelah labih lima buah kedai kami survey, aku pilih kain jenis chiff0n tanpa lining warna ungu+kelabu n satu lagi ntah apa namanyer,warna kuning autumn..yang akak aku bagi tuh jenis thai silk warna ungu..c0raknyer sangat senang nk lukis ! bunga tulip..


dan sepanjang di nilai 3 nih, ada beberapa penemuan yg aku jumpa..
  • aku dah tau sebab sebenar kenapa aku kurang memakai baju kurung..sebab dulu, kebanyakan baju kurung yg ada, my m0m n my sisters yg pilihkan jenis kainnya..bukan xsuka ke apa..yelah,salah aku juga..sapa suruh malas sangat nak ikut p sh0pping baju raya? kan dah dipilihkan..h0h0h0.. but t0 admit..pilihan mereka nih best je ! cuma aku jer yg agak memilih kadang2..hiii~
jadi tadi..aku mmg buat keputusan sendiri..aku pilih kain yg aku betul2 bkenan..xder pengaruh mereka lagi..sebab akak aku kata..'piya pin-p0int je kain mana yg nak..insyaAllah,akan ada yg membayarnya..tapi hargaa..mesti bawah..bawah berapa mak?..' akak aku tanya mak kat sebelah..mak jawab,'xboleh lebih $50 sepasang'..hii~
tapi last2..kain2 yg aku punya tuh (chiff0n n thai silk)harganya $60 sepasang..yg kain warna kuning autumn tuh harga asal $22.80 semeter..tapi dapat diskaun, beli 2 pasang dapat $100..
hahaha..bahagia hidup ! =P


  • mak kata aku cerewet orangnya ! heh,ye ey? xtau plak..hehehe


  • aku jumpa kain baju kurung ala2 PLKN..jenis chiff0n lagi ! xcaya? tg0k gamb0 bawah ni !


kan? kan?



0

hari jururawat,hari ibu,hari belia,hari guru,hari jadi,hari hari-hari..lalala~

assalamualaikum...

ouhhh,bulan Mei nih memang banyak nyer peristiwa ! lagi2..aku pun bnyk je terlibat.. sampai jenuh nk mengucapkan kata2.. h0h0h0..


sebab i2 aku kadang2 nk buat2 lupa jer...
besides, giving wishes is n0t a malay cust0m, i guess..
hmm, but it's g00d t0 practice it..
tapi apa2 pun, paling 'l0w class' pun yg aku akan buat kal0 tibanya hari2 macam ni, aku selalu berd0a je..


*yelah,aku pun bukan ada duit nk beli2 hadiah, buat sambutan atau pergi j0in majlis..mcm hari yg melibatkan peringkat kebangsaan..nk kuar umah pun, kena guna kereta kan? kereta xder,kena nek bus..s0, duit gak kan tambang p balik tuh? hehehe*


kenapa aku kata aku bnyk terlibat dlm hari2 peristiwa dalam bulan mei?

let's find 0ut !


HARI JURURAWAT

  • heh,yg nih terkecuali... aku p h0spital, amat laa jarang...

HARI IBU
  • yg nih, mesti ! suma 0rang memiliki se0rang ibu..yg telah kehilangan insan bergelar ibu, takziah diucapkan..sem0ga tabah n bnyk2 mend0akan ibu, ya..
  • sambutan hari ibu pada tahun nih jatuh pada 10 Mei yg lalu, iaitu hari ahad... kebetulan, tarikh 10 mei tuh sama ngan birthday kakak aku.. s0,apa aku buat? berd0a je laa.. paling2 best pun, hari Ibu nih, aku hnya meringan kan beban memasak ibu kat dapur... aku laa masakkan hidangan 'lunch' n 'dinner'..nak masakkan masakan istimewa (particularly), aku bukan lah 'pr0' sangat.. lagipun, nk kena masak utk suma..adik-adik aku je dah bape 0rang..h0h0..pastu, aku layann citer2 sempena hari ibu yg d0k bnyk tayang kat tv.. aku igt, aku tg0k cerekarama ' bila mama pakai celana' lak0nan fauziah dato' ahmad daud, n0ra danish,syah jaziee, arash n adik fimie...lain2 citer ada gak tg0k..tapi utk cerekarama nih, lain skit laa..lagipun,mak aku tg0k skali.. ^_^

HARI JADI
  • aku pun bru mencapai um0 21 hari khamis lepas.. kakak sulung aku belikan kek.. tapi aku bpuasa ari tuh..s0, kek xdpt nk pot0ng..rancang nk p0t0ng lepas 'dinner'..tup2..suma kekenyangan..s0,igt nk p0t0ng ari jumaat pagi tuh..tak p0t0ng2 gak..c0z suma p skolah..laz2..ari sabtu baru p0t0ng..hahaha
  • kakak aku pun sambut birthday bulan5..
  • selain aku, kawan skolah merangkap manager aku dlm bisnes, asyraful sabqi..19 mei ni..
  • sapa lagi?? haa..ada s0rg nih..aku xpasti status dia dlm keluarga aku..tapi rasa pangkat 'aunty' wal0pun um0 sebaya..namanyer alina, 15 mei..
  • ouhh..sepupu aku..rasyiqah r0sman, 2 mei..

HARI GURU
  • setelah 11 tahun bersek0lah kerajaan, sememangnyer bilangan cikgu yg mengajar aku,ramai.. cikgu sekolah rendah,menengah cikgu fardhu ain...ustaz yg ajar aku mengaji waktu malam kat kuantan dulu.. cikgu tadika..tp cikgu tadika aku xigt nm..rupa pun xigt sgt..tp kalo jumpa,leh cam lagi..
  • kal0 bab2 cikgu ni kan, aku selalu terpikir camni.. anak murid kdg2 terkilan kal0 ada cikgu xigt nama..tapi kan, pernah xk0rang pikir..caner perasaan cikgu kal0 kita xigt nm dia? lagipun, berapa ramai sgt laa cikgu yg mengajar satu2 subjek tuh? lain laa cikgu..beratus2 nm anak murid nk kena ingat..kadang2,beribu..kan?
  • jadi..aku nk senarai nama2 cikgu aku.. (yg masih terjangkau dek akal n ingatan..)
  • -cikgu ramlah(cikgu math,assunta), cikgu riduan(cikgu math,cikgu PJ,cikgu kelas,jurulatih h0ki drjh 3-4,SKKP),cikgu ridwan(math,SKKP),cikgu rohaidi(math,SKKP),cikgu sazali(BM,SKKP),cikgu zainal(sains,SKKP),cikgu zakaria(muzik n PJ,SKKP),cikgu noriah(GPK HEM,SKKP),teacher linda(BI,SKKP),teacher zakiah(BI,SKKP),ustaz yusaini(agama,SKKP),ustazah haslina(agama,SKKP),ustazah faridah(agama,SKKP),ustzh zarina(agama n cikgu kelas 1 bestari,ABS),cikgu normah(math,f0rm 2 n 3,ABS),cikgu norhan(EST,geografi,BI, ABS),cikgu fakhriyah(geografi),ustazah seripah ragayah(agama,f0rm2,ABS),ustazah shahira(agama,f3,ABS),cikgu yahya(GPK HEM,ABS),puan minah(pengetua ABS),teacher salina(BI,form 2,ABS),cikgu syakeelah(sejarah,cikgu pantun, ABS),cikgu adenam(cikgu KH,ABS),cikgu r0snah(cikgu KH,ABS),cikgu tan(cikgu PJK,ABS),cikgu zaidi(cikgu IT,ABS),cikgu intan syafina(BM,seni, ABS),cikgu norhana aini(math m0den,ABS),cikgu halimaton(add math,ABS),cikgu sharifah(kimia,ABS),cikgu r0dziah(fizik,ABS),cikgu r0sni(biologi,ABS)..
  • setelah dua tahun di k0lej matrikulasi, juga ada ramai pensyarah yg mengajar aku..senarai pensyarah..
  • -en.anbarasan(math),en.nasir(bio),en.ismail(bio),en.saad(bio),en.ezad(kimia),en.faiezul(kimia),miss mumtaz(bio),miss shatirah(bi),pn.prema(bi),en.zaidi(math),arwah pn.siti nurul huda (fizik),cik nurulhuda(kimia),en.azmi(math),madam afifah(bio),cik wahida(bio),pn.r0zila(KMM),pn.afisyah(bio),ustaz ahmad (kemahiran dinamik,agama),ustazah khairunnisa(kdg2 ganti ustaz ahmad)..
  • cikgu memandu aku..tapi aku panggil p.cik..
  • cikgu2 di PLKN, cikgu Er,cikgu laki tuh..alaa,sapa ntah nama..unik nmnyer..igt kacukan ke apa,rupanyer org tanj0ng karang ..alahai..
  • xtermasuk kawan2 aku yg mengajar aku kal0 ada benda xpaham,aut0matik dia cikgu aku gak..
  • cikgu tuisyen aku masa sek0lah, tuisyen impiana berjaya (IB) temerloh..ada lagi satu tuisyen tuh..masa PMR aku p,sbl IB..alaa..xigt dah...
  • ouhh..my m0m also a teacher !
nak bagitau laa..camni..mak aku seorang ibu n seorang guru...dan my m0m's birthday ialah pada bulan jun..jadi,aku slalu xwish satu2..aku wish skali..aku wish masa birthday dia..^_^

HARI BELIA
  • yg aku tau, hari belia di Malaysia disambut 15 Mei..
  • belia ialah g0l0ngan berumur 19-40 tahun...
  • apa yg blaku pada hari belia nih..xde apa sgt..ialah,15 Mei hari jumaat,weekdays..s0, suma isi umah p skolah..rutin aku cuti nih kal0 weekdays tg0k MHI(Malaysia hari ini) n SPM(selamat pagi Malaysia) tiap2 pagi sebelum p sidai kain..s0,tg0k laa SPM..berdiskusilah mereka ttg hari belia..ahli panel yg hadir..si Alif n diana danialle tuh..pakai unif0rm PLKN lagi..bnyk laa depa bg pandangan..n amazingly, they gave brilliant idea's n 0pini0n..c0ngratz ! antara intipati lain dlm SPM yg dbincangkan ialah isu mat rempit..ada laa,s0rang ahli panel ni,xigt sapa ckp..rakyat Malaysia kadang2 xberlaku adil kppd para belia..asyik2 kaitkan belia dgn aspek2 negatif..mana tak masyarakat n org ramai bising2,risau..padahal ramai belia d malaysia nih mencipta kejayaan..cuma kurang dit0nj0lkan bbanding dit0nj0lkan perkara2 negatif yg belia lakukan..hmm..~

ermm...i2lah peristiwa2 mei aku..nanti bulan depan, pun ada bnyk peristiwa blaku..hehehe terutama hari jadi..


0

sukaaa... =P

assalamualaikum..

hah,pernah kan tg0k iklan sh.amani n mawi yg 'dating' tuh??

hehehe..agak menarik iklan nih..n agak klise juga sebab kan iklan nih kuar sebaik saje kontr0versi yg si sh.amani wat masa kat anugerah apa ntah..huhu

n t0 share--yg mawi tnya air apa nih?
sh.amani kata :
  • grenadine,bien dathor..





0

hakuna matata..again..

assalamualaikum..

as there's no reas0n, i put again post title 'hakuna matata'..

well..it's n0 d0ubt dat LI0N KING is the best m0vie ever...





di masa cuti2 nilah..aku nak mhabiskan masa melayan perasaan b000saaann kat umah dengan meneng0k 'muvi'...
dan aku adalah serang peminat filem animasi 3D, kartun n seumpama dengannya..kadang2, selain drpd menjadikan n0vel sebagai koleksi, mengumpul DVD n m0vies als0 include int0 my collection...

berikut adalah senarai filem2, juga drama yg aku nak sgt cari..berUSAHA juga aku mcarinya..kat internet lah n kat suma kedai cd yg ada kat penang lah..tapi aku xjumpa2 juga..kalo sesapa ada, share lah kat mana bley aku cari citer2 nih.. ^_^

  • never ending st0ry...
  • drama melayu SALINA lakonan fahrin ahmad n sh.norhaslinda
  • pokemon movies..especially the 1st 0ne muvi,when ash ketchum met gary,brock,misty n has pikachu,bulbasaur n squirtle as his pokem0ns..
  • the cave of the golden r0se...
  • drama2 mexic0's---amarte asi,la intrusa,rosalinda..
  • drama melayu gel0ra di hati sara..
  • drama melayu si lembik
  • english series Full H0use
  • english series Bones

heh,tu je stakat nih yg igt..nti btambah lah list nih..

k..tata~
have a good day !
0

baru ku tahu..

assalamualaikum..

emmm..rupa2nyer TOMOK tu mksudnyer gemuk ke??

alahai..nmpknyer ramai bebudak laki dulu2 gemuk ey..setakat yg aku tau, awal ashari tu pun dulu gemuk..tapi dah besar, jadi laa jejaka idaman.. ( ey, ye ke jadi idaman? =P )

tapi aku tau..nak kurus,xsemudah nk bc novel..hehhe~

k laaa..

semalam, tomok dah menang RM1,000,000,000..
tahniah diucapkan..(macam laa tomok tau,huhu..)
aku nih mmg alergik sebenarnya dengan rancangan2 realiti..apatah lagi kalo melibatkan artis dan hiburan..
everythings are n0 p0ints..
tapi,kalo dah melibatkan wang sejuta..aku teringin gak laa nk tau sapa yg dapat..



but, k0nsert grand finale OIAM 3 semalam..aku xteng0k pun..
buat per laa tg0k..emm,apatah lagi nak mengundi..
aku xkan mengundi..hehehe

apa yg wat aku ckit alert ttg tomok ni ialah..aku pernah membeli album dia..
huhuhu..kelakar lorrh kalo pikir balik..
aku beli kaset je laa waktu tuh..waktu tu kan tomok masih masih ngan new b0yz..
ada ke pelak..terkejut gak aku..bila tau,geng2 aku yg kat USM ni minat giler2 pada lagu2 NB..hahaha~
layannnn !

tapi tak dinafikan..
suara tomok mmg xder yg unik pun..
bez lagi sbnrnyer suara esther !

pdapat aku..tomok menang kerana persembahan dia (walo xtg0k k0nsert tuh,tp ada gak laa tg0k2 diari n k0nsert sebelumnyer kat 8tv) n rupa dia kot..cara da berpakaian pun kemas..

apa2pun...aku bukan lah minat sgt ngan dunia2 hiburan nih..
setakat jangan jadi kelompok yg ketinggalan,sudaa lah..
hanya mengikuti..
hehehe..


Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top