“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing. Dan ia akan kembali sepertimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka beruntunglah orang – orang yang ganjil.”
(Hadis Riwayat Muslim, no.145)

this is me


             
0

aku lah makhluk Tuhan yg tCipta yg paling sexy ...??? ~hiiii


pertama kali kenal or im aware with mulan jameela (the singer of this song) is about when im at PLKN.. it was 2006, about 3 years back then..it was because of my friend who loves the song title ' teman tapi mesra' sang by mulan n..oops, i dont remember the name of the other girl ~huuuhuhu..hah, dah ingat ! maya namanyer..

dan pada masa yg sama, lagu tuh hits..jadi, kalo nak mhitung jumlah jam waktu lagu i2 di keudara, mmg lama laa.. macam nk potong pokok balak guna kapak cabuk..~huhuuu..lama tau..mmg hits.. tp masa tuh sy xminat sgt ngan lelagu indon.. mmg xsuka.. yelah, bila tau siapa artis yg nyanyi tuh, kekadang mpengaruhi diri utk minat lagu tu kan..jadik nyer, sy mmg x dengar laa lagu2 dr seberang..

hahaha~..then what happened..??i dont know.. pernah dengar lagu 'makhluk Tuhan paling sexy'..?? zappp, i juz l0ve the song.. i think its weird.. weyh, mana pernah sy suka dgr lagu2 camni..?? but, i love the melody.. catchy !

rasanyer amaran untuk suma.. juz enjoy the melody eh..!! sebab vide0 clip nyer bg sy..~hmmm..agak kurang enak utk dit0nt0n..~huhuhu liriknyer pun pelik..

bel0w, i share the song lyric :

Otakku sexy, itu terbukti
Dari caramu memikirkan aku
Mataku sexy, itu terbukti
Dari caramu menatap aku

warna biru tuh saja tukar..~hiii sebenarnyer ku = mu..

Ah… ku seperti ada di dalam penjara cinta… mu
Hidungmu sexy, itu terbukti
Dari caramu, cium pipiku
Bibirmu sexy, itu terbukti
Dari caramu, sebut namaku

(*) Ah… ku seperti ada di dalam penjara cinta… mu

Reff I:
Kamulah makhluk Tuhan
Yang tercipta, yang paling sexy
Cuma kamu yang bisa
Membuatku terus menjerit
Auw, auw, auw… ah, ah, ah
Auw, auw, auw… ih, ih, ih

Hatimu sexy, itu terbukti
Dari caramu memeluk hatiku
Jantungmu sexy, itu terbukti
Dari caramu, cemburu padaku

Kembali ke: (*)

Reff II:
Kamulah makhluk Tuhan
Yang tercipta, yang paling sexy
Cuma kamu yang bisa
Membuatku terus menjerit

Auw, auw, auw… ah, ah, ah
Auw, auw, auw… ih, ih, ih
Auw, auw, auw… ih, ih, ih
Auw, auw, auw… ih, ih, ih

amaran sekali lagi.. jgn tgok/dengar ulang2 video/lagu ini tau..

bahaya untuk otak, mata n kesihatan.. dan paling bahaya bagi iman anda !


0

dalam keramaian ...

aku mmg xbese sesorang.. bukan xbley independent, but frankly says ; all decisions i made never without my true intention.. betul nih.. walaupun ada pandangan sendiri dan kekadang tuh aku rasa xder kepentingan dalam buat sesuatu tindakan , aku buat juga.. alamak, xpaham lak apa y aku tulis nih..
~hohohoho..

hah, dah tau nak cakap apa.. aku nih seorang yg sangat mengalah.. xsuka btekak atau cari pasal.. kalo orang len kata wat camtuh, ikut je laa ( walaupun kadang2 ada gak rasa xpuas hati ).. bagi aku, aku pegang prinsip ni -- jangan sesekali menyusahkan orang len , biarpun orang len i2 menyusahkan kita --









dan faktor utama kenapa aku memilih prinsip i2 sebab sy dilahirkan dalam keluarga yg besar.. amat jarang buat sesuatu tuh tanpa campur tangan pihak len.. sentiasa ada kerjasama.. jadik, bila kena buat sesuatu tindakan atau keputusan, aku dah biasa kena ada kerjasama drp keluarga sy sendiri..sebab aku juga amik kira soal --yg keluarga nih lebih makan garam ( akak,abang n parents ) dari aku, xkan laa nk tolak mentah2 dorang nyer pandangan..sy pun jenis lack of self confidence, pun jadikan pandangan dorang 1 keputusan ..

n bila berjauhan ngan keluarga ( lebih tepat--dalam kelompok kawan2 universiti ), sy aplikasikan suma tuh.. sgt kurang mbantah dalam apa juga pbincangan sesama kawan2.. bukan 100% setuju, tp apa saje yg dorang bincang, selalunyer betul ..jadi, benda dah betul, nk buat apa lg kita mbantah, kan..?? lain laa benda tuh salah..then, we speak out,right..???

my family





apa2 lar.. asalkan xder yg memudaratkan..kan..???
~hiii..

0

jOm tenGok...

alaa...dah nak kena balik hostel..
sempat ke eh nak teng0k siri UPIN DAN IPIN nih..??
~huuu..x best laa kalo xdapat ikuti siri nih
(~..which shall i say da best malaysia's animation..??)


meh laa baca preview2 ( ~hii..y aku wat sendiri ) nih.. upin n upin dulunyer hanya kuar time bulan Ramadhan je.. n utk Syawal , selalunya ada siri istimewa.. dan untuk tahun nih, LES COPAQUE PRODUCTION terbitkan UPIN & UPIN DAN KAWAN-KAWAN.. jom laa tgok TV9.. siri nih akan ditayangkan pada Isnin - Rabu pukul 7pm n ulangan pada Khamis - Sabtu waktu yg sama.. oh, kal0 suma hari tuh korang suma ter ' miss ' jugak, ha.. ari Ahad dia wat ulang tayang suma episod dalam 1 ari.. so, para peminat budak kecik nih xkan kempunannyer..~hehehe...

DONT MISS IT !!!!!








setakat nih, im not missing any part of upin n upin series.. syiokk !!! biar laa orang nak kata apa.. setakat nih, y paling xselesa laa telinga nih mdengar --"aih, dah umo 20 pun tgok kartun camtuh..teng0k laa y len "---... sedih weyh.. apsal..?? orang besar xley tengok kartun ke..??
nak support production Malaysia pun xley ke..?? xpew2.. biarlaa.. tuh dorang nyer pandangan..

ada satu lagi LES COPAQUE product.. hah, yg nih animation film.. upin n ipin juga ada dlm film nih.. owh, xketinggalan akak dorang-- kak ros.. kak ros nih my favourite character.. garang tapi penyayang.. bez.. kalo bley nak jadik cam dia..~hahaha bez laa jadik orang garang..
owh..lupa suda nk bagitau nama film nih..

' GENG PENGEMBARAAN BE
RMULA '





alaa.. yg film nih pun mgkin aku xdapat p tgok..~huuuu..
yelah.. kalo dah kat hostel nnti, mana ada masa nk p tgok tv.. panggung apatah lagi.. nape laa 12 Februari ditayangkan.. wat laa 12 Mei ke..baru laa adil ( im sure i'll be there in cinema..)hahaha

N GUYS , LETS GO TO THE CINEMA !!!!



0

mulakan dengan salam perkenalan.. ~heLL0 t0 everyone..

siapakah aku..??
kenapa s r i k a n d i b i o l o g i..??


srikandi : 1.isteri Arjuna yg gagah berani ; 2.ki wanita yg gagah berani , pahlawan wanita

biologi : sains yg bkaitan dgn struktur, fungsi, pkembangan, taburan, dan proses hidup pd benda hidup..


* rujukan : kamus dewan edisi ketiga; dewan bahasa dan pustaka kementerian pendidikan malaysia; kuala lumpur 1994

~ combined both words will results into woman's warri0r or woman's p0wer in science of living things..?? or its mean the character of mine..??
~hiii.. i wish to be srikandibiologi..

tetapi, apa yg penting, aku ialah seorang perempuan Melayu yg masih bergelar seorang pelajar universiti..
latar belakang keluarga yg tipikal tetapi..mpunyai ibubapa yg amat kusanjungi dan sayangi, adikberadik seramai 11 orang dan dikelilingi saudara-mara darah sedaging, sahabat handai, saudara seagama - Islam & juga yg berlainan kepercayaan..
i am a plain lame girl or should i call myself a very simple girl in appearance.. yeah, that what i am..but do not judge the book by its cover
( walaupun aku selalu buat kal0 nk beli novel baru..~hiii ). like everyone else - whose known as human being, im complex..having my own structure of DNA,my own visible power( setakat nih,x rabun lagi..~ ), my own level of IQ ( biasa2 jer..~), i have my own thought about all things that happened all the time in this entire world..i have my own visi0n also a mission that must be done bef0re i die..



~segala pers0alan ttg diri, persekitaran, pendapat dan sekecil-kecil isu yg blaku di sekeliling kita yg ingin diluahkan bersama, ambillah kesempatan ini untuk k0ngsikannya bsama insan yg ingin digelar srikandibiologi ini..

^_^

madah ingin ku luah..namun ia perlu jua satu kaedah..bukan setakat diluah, bertanda ia tamat sudah..

jika ingin berbicara, ikhlas lah pokok utama.. ^_^



Blog Widget by LinkWithin

kumpul lagi...

Back to Top